Gehaakte cupcakes.

 

Ik heb hiervoor dun haakgaren gebruikt en haaknaald no 1.5.

 

1. Zet een ketting van 10 lossen, plus 2 lossen om te keren.

2. Haak 10 stokjes, 2 lossen om te keren.

3. Haak in het eerste en het laatste stokje 2 stokjes. 2 lossen om te keren.

4. herhaal de toer 3  nog een keer. 2 lossen om te keren.

5. haak in elk stokje 1 stokje. 

Ga nu verder met een andere kleur.

Haak 2 lossen, en in het volgende stokje haak *4 onafgehaakte stokjes (hierna popcorn genoemd), haak deze samen af, 1 lossen, 1 stokje overslaan*  en herhaal van * tot * (6 popcorns)

Keren en met een halve vasten in de eerste popcorn, vervolgens in elke losse een popcorn haken,

(4 popcorns) en op de laatste popcorn een halve vasten, keren met 2 lossen en  in de volgende lossen 3 popcorns haken.

Randje langs cakeje, begin aan de linkerkant en haak tussen elke popcorn een kreeftsteek en een lossen. Afhechten.

Maak voor de bessen een lus en haak daar 6 vasten omheen, sluiten met een halve vasten en hecht af.

Trek de lus aan en naam de “bessen” op het cupcake.

Hecht alle draden af.

 

En klaar is de cupcake.

 

Succes!

 

Bikini met teenslippers.
 
Het bovenstukje.
 
Zet  44 lossen op, keer met 1 losse als eerste halve vasten, haak 14 halve vasten (hv) , dan voor het borststukje  8 hv keren met 1 losse en haak vervolgens 7 hv, haak om te keren steeds 1 losse,  keren 6 hv, keren 5 hv, keren 4 hv, keren 3 hv . Haak nu langs de linker kant 5 hv en maak het tweede borststukje op dezelfde manier, en haak het bandje over de resterende 14 steken zoals bij het begin. Afhechten, neem bij het eerste borststukje 1 steek op en haak 18 losse en zet dat aan het tweede borststukje vast. Haak nog een ketting van 2 losse, in een afwijkende kleur, hecht af en maak hiermee tussen de twee borststukjes een strikje van.
 
Broekje.
 
Zet 18 lossen op, keer met *1 losse als eerste steek en haak vervolgens nog 17 hv* herhaal deze toer nog 4 keer, haak langs 5 steken hv en vervolgens 8 hv, keren, herhaal deze 8 steken  7x en zet bij de volgende toer aan weerszijde  5  lossen er bij en haak nog 4 toeren. Hecht af en haak langs de pijpjes een toer hv  en zet het broekje in elkaar, haak langs de bovenkant een toer hv in de afwijkende kleur die je voor het strikje hebt gebruikt.
 
Slippers.
 
Maak een ketting van 6 lossen, keer met  2 lossen en haak in de eerste losse 2 vasten, dan 5 vasten, 3 vasten in de laatste steek en 6 vasten aan de andere kant van de ketting en verbindt dit met de laatste van de 2 vasten.. Hecht af. Haak 9 lossen, keren 3 hv, en vervolgens weer 6 lossen. Naai het deel met de 3 hv in het midden voor aan het zooltje en de ketting van lossen links en rechts halverwege het zooltje. 
Draden afhechten.  
  
Klaar zijn de bikini en de slippertjes.
 
 
 

 
 
 
Tutu en spitzen.
 
Benodigdheden:
 
Glanskatoen n. 10
Haaknaald 1,5
Vierkante kaart
Strass steentjes (ik gebruik eco van Glitter Glamour)
 
 
 

Spitzen 
 
 
Haak voor de spitzen een ketting van 18 lossen, haak nog 2 lossen keer en haak 18 vasten, 2 lossen, keer en nogmaals 18 vasten, hecht af.  Vouw het haakwerk dubbel en naai de onderkant en zijkant aan elkaar . Rijg aan de voorkant een daad en trek aan zodat  een schoentje wordt gevormd. Maak ook het 2e schoentje. Maak aan elk schoentje 2 daden en knoop die zo bij elkaar dat het ene schoentje hoger zit dan de ander.
 
 

 
Tutuutje. 
 
Maak een ketting van 38 lossen, 2 lossen en keer en haak 38 vasten. 2 lossen en keer ,haak 8 toeren op deze manier. Dan 3 lossen, keer en haak nu 1 stokje, 1 losse, *1 stokje in de volgende steek, 1 losse * en herhaal dit tot het einde, 2 losse en keer.
Haak nu in de losse, *1 vaste, 1 stokje, 1 dubbel stokje, 1 stokje 1 vaste* , herhaal dit in elke losse van de voorgaande toer. Afhechten. Sluit de achternaad en naai middenvoor 3 toeren bij elkaar. Plak 3 strass steentjes op de voorkant.
 
Maak op de kaart een leuke compositie en plak vast, plak nog wat strass steentjes en hoekstickers.
 
En klaar is de kaart.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

 Voor alle haakwerkjes gebruik ik glanskatoen no. 10 en haaknaald 1,5.

 

 

Gehaakt tasje.

Maak een ketting van 24 lossen, nog 2 lossen om te keren.

toer 1: Haak 24 vasten, 3 lossen om te keren.

toer 2: Haak in de eerste vasten van de vorige toer 3 onafgehaakte stokjes, haak samen af, *2 lossen, sla 2 vasten ove en haak in de volgende vasten 4 onafgehaakte stokjes (hierna popcorn genoemd) en haak deze samen af*. Herhaal alles wat tussen de ** staat tot he eind van de toer, 2 lossen om te keren.

toer 3 : Haak in de eerste popcorn een vasten en om de 2 lossen van de vorige toer 2 vasten, herhaal dit tot het einde van de toer.  

Herhaal toer 2 en 3 tot je 8 popcorns hebt. Haak de zijkanten met vasten aan elkaar. En hecht alle draden af.

Voor de handvaten kun je plastic of metalen ringetjes nemen of zoals ik heb gedaan een kettinkje van parelkraaltjes, op metaaldraad. Naai de handvaten vast en maak het tasje af met bloemetjes o.i.d.

Hoedje.

Maak een lus en

toer 1: haak hierin 9 halve vasten, haak de laatste steek met een halve vasten aan de eerste steek, 3 lossen 

toer 2: haak in elke vasten van de vorige toer 2 stokjes, eindig met een halve vasten in de 3e steek van de 3 lossen,

Herhaal toer 2 nog een keer.

Haak vervolgens in de laatste toer in elke steek een stokje, 3 losse en nog een toer stokjes.

Volgende en laatste toer:

in de eerste vasten, *1 vasten, 1 stokje, 1 dubbel stokje, 1 stokje, 1 vasten, 1 vasten van de vorige toer overslaan* en herhaal van * tot * . Hecht af en maak het hoedje naar eigen idee af.

Veel plezier!!!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
Mini Fat bottom bag voor op een kaart.
 
Benodigd:
Glanskatoen no. 10

 

Haaknaald no.  2
Passe partout kaart,
Behangstaal
klieine kanten bloemetjes
11 strass steentjes..
tekst en hoek stickers
 
Haak een ketting van 24 lossen, 2 extra om te keren.
Haak 2 toeren vasten over 24 steken, 3 lossen en keer ,
Toer 1. Maak in de eerste vasten 3 niet afgehaakte stokjes,  ( dit is: draad om de haaknaald slaan, insteken lus ophalen, draad omslaan en door de eerste lus halen, nogmaals draad om de naald en door 2 lussen halen, de volgende lus laat je op de naald staan), haak deze 3 stokjes in één keer af, *2 lossen, 2 vasten overslaan, in de volgende vasten 4 niet afgehaakte stokjes en haak in 1 keer af*. Deze  groep van 4 stokjes noemen we een popcorn. Haak van * tot * over de hele toe, 2 lossen en keer.
Toer 2. Haak op de eerste popcorn een vasten dan in de 2 lossen 2 vasten en herhaal dit tot het eind van de toer.
 
Herhaal toer 1 en 2 tot je 8 popcorn toeren hebt.
Dan nog 2 toeren vasten en vervolgens 2 toeren met minderingen op de volgende manier: *1 vasten 1 steek overslaan.* herhaal dit.
 
Haak deze 2 toeren met minderingen ook aan het begin.
Maak met ijzerdraad 2 ringen van ongeveer 2,5 cm en haak deze om met halve vasten.
Vouw de toeren met minderingen naar binnen om en zet die om de ringen vast.
Vouw het geheel dubbel en sluit de zijnaden met een toer halve vasten. Naai de bloemetjes op de voorkant.
 
Neem nu de passe-partout kaart en plak het behangstaaltje aan de binnenzijde. Plak het tasje op de kaart.
Plak de hoekstickers op de hoeken. Plak de tekststicker op het behang en plak de strass steentjes deels op het behang en deels op de kaart (links en rechts).
 
En klaar is de kaart. Je kunt nu in het tasje nog een aardigheidje doen voor de ontvangster, proefflesje parfum, een snoepje enz enz.
 
 
Veel plezier. 
 
 
 
Gehaakt vogeltje "Flip de Fluiter
 
Hallo allemaal,

hier is ie dan, Flip de Fluiter.

Ik heb haaknaald 2 gebruikt en katoen van Catania van Nomotta,
Kopje:

Maak een lus en haak 8 vasten om deze lus, sluit de lus met een halve vasten en haak 2 lossen, vervolgens in elke vasten 2 stokjes, sluit met een halve vasten. Afhechten. de lus, het rondje van 16 stokjes,

Voor het lijfje:

Maak een lus en haak 12 vasten om deze lus, sluit de lus met een halve vasten, haak 2 lossen en vervolgens in elke vasten 2 stokjes sluit met een halve vasten.
Haak 2 lossen en in het eerste stokje haak je 3 stokjes, 2 losse om te keren en in elk stokje 2 stokjes haken, haak 5 losse en haak een halve vaste in het eerste stokje, vervolgens telkens 4 losse en een halve vasten in het volgende stokje,
Als alle stokjes gehaakt zijn, af kanten.


Vleugeltje
Haak een ketting van 3 lossen en 2 lossen om te keren, haak vervolgens 1 stokje, 2 stokjes in de 2e lossen en 1 stokje, haak 2 lossen om te keren, haak net als bij de staart in elke stokje 2 stokjes, keer met 5 lossen en haak een halve vasten in het eerste stokje, vervolgens telkens 4 lossen, 1 halve vasten in elk stokje. Afhechten.


Snaveltje,Haak op de plaats waar je het snaveltje wilt hebben 1 halve vasten , 1 stokje, 1 halve vasten, keren en een stokje op het stokje, afhechten.
Hecht alle draden onzichtbaar af en zet het vogeltje in elkaar, je kunt het vogeltje door andere kleuren te gebruiken voor staart en vleugel een ander aanzicht geven, ook kun je door het snaveltje op een andere plaats te zetten het kopje veranderen.

Lijm een wiebeloogje in het midden van het kopje, of borduur er een oogje of zet er een kraaltje op.

Heel veel plezier met het maken van deze fluiter.
 
 
Aangestoken door Flip de Fluiter, hier een visje.

Je begint net als bij het lijfje van het vogeltje met een lus en haakt hier 12 vasten omheen, sluit de lus met een halve vasten.
Haak 2 lossen en maak in de volgende 5 vasten 2 stokjes, in de volgende 2 vasten haak je 3 stokjes, en eindigd weer met 5x 2 stokjes.
Sluit de toer en haak in het eerste stokje 3 stokjes, keer met 2 losse en haak in elk stokje 2 stokjes. Naarmate je de staart langer wilt hebben herhaal je deze toer. Eindig met een toer met 4 losse en 1 halve vasten in elk stokje, hecht af.
Haak nu aan de bovenkant 6 stokjes, en hecht af.
Aan de voorkant, dus daar waar je in 2 vasten 2x 3 stokjes hebt gehaakt, haak je 3 lossen en een halve vasten in de volgende steek, weer 3 lossen en eindig met een halve vasten. Hecht af, werk alle draden weg maak het gat in het midden zo dicht dat er een ovaal ontstaat, naai de staart een klein stukje vast zodat er een sluier ontstaat.
Plak er een wiebeloogje of naai er een kraaltje op. En klaar is het visje om te gaan zwemmen.Veel plezier,