Juni 2007.

Het begrip ATC is ondertussen een bekend iets binnen het kaartenmaken. Het is 1996 "bedacht" door de zwitser Vanci Stirnemann. Het enige waar je je aan te houden hebt, is de maat van het kaartje:

2.5"x3.5" of wel in centimeters 8,9x6,4 .

Verder kun je alles wat je normaal gebruikt bij het kaarten maken of je ATC maken dan wel gebruiken. Kortom alles mag, als je de maat maar aanhoudt.

Verder is het de bedoeling dat je kaartje met andere "artists" ruilt. Over de hele wereld wisselen heel veel kaartjes van eigenaar.  De afkorting staat ook voor: Artist Trading Card, vrij vertaald Kunstenaars ruil kaart.

Er zijn legio mogelijkheden om deze kaartjes te maken. Je kunt hier je creativiteit volledig in kwijt. Alle technieken die je bij het maken van kaarten gebruikt kun je hier toepassen. Ook de vouwkaarten kun je in een mini-uitvoering op een atc maken.

 Hieronder tref een aantal voorbeelden aan van atc's die ik gemaakt en geruild heb.

Maar en nu komt het. Wilde voor juni iedereen van Creaclub Holendrecht minimaal 3 atc tje, geheel naar eigen idee, met het materiaal wat we op de club hebben laten maken.

Dan wil ik iedereen van het Hobbyjournaal vragen om mee te doen, dus 3 atctjes naar mij sturen, die ik dan de laatste week van juni samen met die van mijn creaclub ga verdelen, dus zullen de kaartjes van eigenaar wisselen.

 Ook leden uit het buitenland kunnen meedoen, stuur je atc zowel per mail al per gewone post naar mij op. En over de portokosten worden we het onderling vast wel eens.

Dit een Triangle Trifold card op een ATC.

Een atc gemaakt met window color.

Vlechtwerk van papuela stroken.

Naam atc.

Japanse afbeeldingen op atc.

ATC met envelopje er op.

Postzegel ATC

Springkaartje op ATC.

Opkikker atc met embellishment (kikkertje)

Vlechtwerk van lint.

Watervalkaart op atc. 

Kattebelletjes.

Poesieversjes met plaatjes.