Houten doosjes borduren, gecombineerd met kraaltjes en 3d afbeelding.


Teken met potlood het midden van het doosje af. Neem het patroon en knip dat zo rond mogelijk en teken hier ook het midden af.

Plak nu met dubbelzijdig plakband het patroon netjes in het midden van het doosje, zorg dat het patroon niet kan verschuiven.

Ga twee aan twee voorzichtig de gaatjes boren. Als je een gaatje hebt geboord, boormachientje uitzetten, boorpunt op volgende gaatje zetten en boormachine aan zetten. Zo boor de alle gaatjes.

Vervolgens knip je de rand uit aan de onderzijde een rand van 1 cm , legt de rechte kant tegen de onderkant van je doosje en plakt die ook weer op het doosje en boort alle gaatjes.
Je kunt de rand met de gesloten boogjes naar onder of naar boven plakken.

Als alles geboord is kun je gaan beginnen met borduren.
De boogjes worden geborduurd 1-7.
Tussen de boogjes op het dekseltje komen 3 kraaltjes in het middengaatje 1.
Bij de onderrand komen er ipv 3 4 kraaltjes tussen. De draden plak je net als bij borduren op papier aan de binnenkant met een stukje plakband.

Is het doosje klaar, dus helemaal geborduurd, dan maak je een rondje aan de hand van de bodem van het doosje en een strook van de hoogte van het doosje van het plakplastic en plakt dat aan de binnenkant. Er is dan van de borduurdraden niets meer te zien.


Tot slot plak je de 3d afbeelding in het midden van de deksel.Borduurpatroon voor het dekseltje, (op maat van het doosje maken) met dank aan Omanijntje van Hobbyjournaal.

Patroon van de rand op het doosje, kan zoals op de tekening, maar ook met de boogjes naar beneden gemaakt worden. Rand op het doosje voor het boren verschuiven tot goede lengte.

Met dank aan Omanijntje van het Hobbyjournaal.

Heel veel plezier gewenst met het maken van het doosje.