Het is borduren in combinatie met kraaltjes en het kleuren met chalk of aquarelpotlood.
De eerste 2 zijn met chalk ingekleurd en de kerstroos met aquarelpotlood (met vochtig penseel uitgewerkt),

Voor het maken van deze kaarten heb je het volgende nodig:

blanco kaartkarton voor zowel borduurpatroon als de dubbele vierkante kaart.
Kaarten met tekst.
Tekstvellum.
Borduurgaren,
glaskraaltjes 2mm of 2.6 mm.
dunne kralennaald.
prikpen (pergamano)
schaartje.
chalk en/of aquarelpotloden.
En uiteraard de boruurpatronen.

Als eerste kaart heb ik de kaars gemaakt op de hiernavolgende wijze.

Prik het patroon op een enkele kaart. Borduur met garen en kraaltjes, dit hoeft niet hetzelfde te zijn als op het voorbeeld. Zorg wel dat de aanhechtdraden op de afbeelding zitten, dit kun je je ook doen als je borduurwerk helemaal af is.

Kleur nu de afbeelding in met of chalk of aquarelpotlood. Chalk breng je met een oogschaduwapplicator aan en aquarelpotlood net als met gewone kleurpotloden, maar werkt dat met een vochtig penseeltje verder uit.
Nu knip je de geborduurde afbeelding uit. Kijk uit dat je geen hechtdraden doorknipt.

Zo dit is klaar.
Nu gaan we de kaart maken.

Neem en dubbele vierkate cremekleurige kaart en een rode kaart. Knip van de rode kaart 2 driehoeken, 1 van 6x6 en 1 van 13x13 cm. Plak deze zo’n 7 mm vanaf de kanten in de onder en bovenhoek (dus tegenover elkaar). Knip van de grote driehoek de uitstekende punten gelijk met de kaart.
Snijd of knip nu uit de tekstkaart 2 stroken van 1 cm en plak die op de rode driehoeken (zie voorbeeldkaart) Plak vervolgens lijn- en hoekstickers op de kaart en ten slotte de geborduurde afbeelding, deze zet je of met foamstickertjes of met 3d kit op de kaart gedeeltelijk op de grote driehoek.Kies een patroon uit en neem een blanco kaart, de helft van een dubbele vierkante kaart.
Prik het patroon op de kaart.
Alle patronen worden geborduurd met 1-3, de kraaltjes worden gewoon met een stiksteekje genaaid. Als je een deel met kraaltjes heb geborduurd, trek dan door de kraaltjes nog even een draad, dan blijven de kraaltjes in een mooie recht lijn zitten.
Als alles is geborduurd wrijf je de gaatjes aan de achterkant dicht.
Dan ga je inkleuren, chalk met een wattenstokjes of oogschaduwapplicator. Aqaurelpotlood gewoon kleuren en met en vochtig penseel verder uitwerken. 


 Je knipt nu het geborduurde plaatje uit, denk om de evt. draadjes die achter je werk zitten. Handig is om voor het knippen de draden allemaal naar het midden van je borduurwerk te brengen en daar vast te zetten.
Als de afbeelding uitgeknipt is, neem je een dubbele kaart en werkt deze met vellum of tekstkaart zoals het voorbeeld verder af.
Plak het borduurstukje met 3d foam of 3d kit op de kaart.

De franjes op de rok van de engel.

De franjes op de jurk van de engel doe je als volgt. Eerst borduur je gewoon de kraaltjes. Dan ga je om de twee kraaltjes de franjes maken. Steek van achter tussen de kraaltjes door, rijg er 5 kraaltjes op, ga terug door 4 kraaltjes, niet door de eerste en steek tussen de twee kraaltjes naar achter en vervolgens om de 2 kraaltjes.