Mijn excuses, maar de foto's van de kaarten zijn op een of andere (onverklaarbare) manier uit mijn album en van mijn pc verdwenen. Zodra ik deze weer gevonden heb zal ik ze hier op de site plaatsen.  Misschien is het voor sommigen onder u toch mogelijk om zonder afbeelding deze boeketjes te maken.


We zijn bijna al weer aan het eind van ons creatief seizoen, helaas zijn er al een paar vertrokken naar camping of met vakantie. We gaan nog even 2 maanden door, nou ja anderhalve maand, want mei begon met vakantie, Koninginnedag, Hemelvaartsdag en dan Pinksteren. We starten in mei dus pas op 13 mei, maar wel met weer iets aparts.

Nou ja, aparts, is niet helemaal waar. Want zo een 4 jaar geleden hebben we het al eens gedaan. Wat zul je je afvragen!

Kralenboeketjes maken en die op kaarten bevestigen. Nu gaan we de gewone kraaltjes combineren met rijstekorrelkraaltjes of pitkraaltjes.

Die rijstekorrelkraaltjes kunnen we gebruiken voor bloemetjes, blaadjes en sierrandjes.

Allereerst de rode kaart met het rood/witte boeketje.

 

Benodigdheden:

Rode passe-partout kaart,

Velletje behang papier of ander mooie decoratiepapier,

Koperdraad,

Kraaltjes, rode, witte en l. groene

Stickers, tekst en lijn.

 

Neem een stuk koperdraad 25 cm en rijg daar 5 witte kraaltjes op, neem ze in het midden van de draad en draai het koperdraad 5x om elkaar, splits de draden en rijg weer 5 kraaltjes op een van de draden, draai onder de kraaltjes de draad 5x om en doe dit ook met de andere draad. Je hebt nu dus 3 bloemetje. Draai de draden weer samen tot ongeveer 2 cm, rijg dan *2 l. groene kraaltjes op een van de draden en steek de draad terug door alleen het tweede kraaltje en doe dit ook met de andere draad* , draai onder de kraaltjes beide draden weer samen ongeveer 1 cm, en haarhaal vanaf * tot * . Maak dit takje 4x en maak een rood takjes met 5 bloempjes, begin weer met de 3 bloemetjes, draai dan de draden ongeveer 1 cm en maak met 5 kraaltjes weer een bloemetje, herhaal dit nog eens, en  maakt na 1 cm de l. groene blaadjes (van * tot *) . Bind nu alle takjes tot een mooi boeketje. En knip de onderkant af.

Neem de passé-partout kaart en plak het decoratiepapier achter het passé-partout. Bepaal nu de plaats van het boeketje, leg het op de kaart daar waar je het wilt hebben, maak met een prikpen langs het steeltje aan weerskanten een gaatje en een cm hoger nog een keer. Neem een koperdraad en steek dat van onder naar boven door het onderste gaatje, om het steeltje in het gaatje er naast dan aan de achterkant schuin naar boven door het gaatje, om het steeltje en weer naar beneden in het gaatje ernaast. Draai de draden aan de achterkant bij elkaar. Plak een tegenkaart aan de achterkant van het decoratiepapier en de kaart. Maak de voorkant af met lijn en tekststickers

 

 

 

 

Je hebt voor de margrietjes 5, 6 of 7 witte rijstekorrelkralen nodig en een gelijk aantal witte kraaltjes.
Voor het hartje 3 gele kraaltjes.
Voor de takje met blaadjes 1x33 en 1x 27 kleine groene kraaltjes en voor de strik 110 witte kraaltjes.
En natuurlijk goudkleurig metaaldraad.

Neem een stuk van 25 cm gouddraad en rijg een rijstekorrel op de draad, doorschuiven tot ongeveer 5 cm van het eind. Dan een klein wit kraaltje en rijg de draad door de rijstekorrel terug, herhaal dit 5, 6 of 7 keer, maak een rondje van de bloemblaadjes en draai de gouddraad 3 slagen om elkaar, steek 1 draad door het midden van de bloem en rijg daar 3 gele kraaltjes op, steek draad terug, maar zorg dat de gele kraaltje boven blijven, draai de 2 gouddraden tot het eind om elkaar.

Herhaal dit net zo veel als je bloemetjes in je boeketje wilt hebben.

Dan nu het takje.
Rijg 33 kraaltjes op een gouddraad en maak vanaf het midden , afwisselend links en rechts telkens een rondje van 3 kraaltjes, onder de kraaltjes draden enkele slagen om elkaar draaien.
Als aan biede zijden de blaadjes gemaakt zijn, draai je de draden tussen de blaadjes om elkaar. Maak een tweede takje op dezelfde manier.
Maak een mooi boeketje door de draden om elkaar te draaien, knip af.

Nu komt het strikje:
Neem een stuk draad van ongeveer 30 cm en rijg daar aan één kant 30 kraaltjes op, maak een lus door de draad door het eerste kraaltje aan het begin te halen, maak nu aan de andere kant net zo`n lus. Draai de draden 3 slagen om elkaar. Rijg nu 25 kraaltjes op beide draden, haal de draad door de kraaltjes, behalve door de eerste, draai de draden weer om elkaar en bind het strikje om het boeketje.

Je kunt nu op een kaart het boeketje dmv de draden van het strikje vast maken, zoals hierboven bij de rode kaart is beschreven.

 

 

Kaart met rode rijstekorrelkraaltjes.

 

Neem een stuk gouddraad van ongeveer 20 cm en begin op ongeveer 5 cm de bloem op te zetten. Neem daarvoor een rijstekorrelkraaltje en een rood kraaltje op het draad, steek de draad door de rijstekorrelkraal terug en herhaal dit 5x, de rijstekorrelkralen moeten dicht tegen elkaar aan zitten. Draai de draden 2x om elkaar heen, splits de draden en neem op een van de draden een goud of geel kraaltje en zet dit in het midden van de bloem, steek de draad door het midden van de bloem naar beneden, maar zorg dat het enkele kraaltje in het midden van de bloem blijft zitten. Draai de 2 draden verder in elkaar tot ongeveer 1 à 1,5 cm onder de bloem, rijg dat op elke draad twee of drie rijstekorrelkralen, dit zijn de blaadjes, dit kun je 1 of 2 keer doen. Draai de draden in elkaar. Maak deze bloem nog een aantal malen, je kunt hem natuurlijk ook in een andere kleur rijstekorrelkraal maken. Maak een leuk boeketje en zet dit op je kaart vast, zoals beschreven bij de eerste kaart.

 

 

Kaart met lila en gouden bloemetjes/takjes en strikje.

 

Neem weer een gouden draad en zet in het midden van de draad 5 kraaltjes en bind de draden onder kraaltjes in elkaar, splits de draden en doe weer 5 kraaltjes op de draad en bind de draden ( dit is een draad van het bestaande bloemetje en een losse draad) samen en doe dit ook met het andere draad, je hebt nu dus links en rechts een bloemetje, herhaal dit voor zovaak als je bloemetjes aan je takje wilt hebben. Tenslotte draai je de draden in elkaar. Maak net zoveel takjes als je voor je boeketje wilt gebruiken, je kunt zelf de kleuren kiezen. Neem voor het groene takje een draad van ongeveer 50 cm, zet er 30 kralen op in het midden van de draad, steek de draad terug behalve door het eerste kraaltje, splits de draden en zet links en rechts 20 kraaltjes op de draad en steek net als bij het eerste deel terug, draai de draden in elkaar en maak van de kralentakjes een beetje grillig takje. Bind het boeketje samen en maak een strikje en zet het geheel op de kaart vast.

 

 

 Kaart met rijstkorrelranje en arentakjes.

 

Neem een gouden draad ongeveer 25 cm en zit in het midden een rijstkorrelkraal en een goud kraaltje op je draad, steek terug door de rijstekorrel, splits de daad en doe links en rechts hetzelfde, draai de draad in elkaar, splits de draad en neem zowel links als rechts een rijstekorrel en een kraaltje op je draad, draai in elkaar en maak op deze manier een aar. Doe dit ook met een andere kleur rijstekorrel, ik heb hier lichtgroen gebruikt, maar kan ook zilver of goud zijn en maakt nog een aar. Maak op dezelfde manier als bij de hierboven beschreven kaart een takje van gouden kraaltjes en bind het geheel samen tot een boeketje.

De tekening voor de randen naast het arenboeketje komt nog.  

Voorlopig moeten jullie het hier mee doen

Succes en veel plezier.