Paas Melkpakjes,

met dank aan: http://www.jersgirl.com/links.html

 

Je hoeft je natuurlijk niet aan de grootte van dit melkpakje te houden. Ik verkleinde het en maakte daar een bedankdoosje van.

Dit is het paaspakje met daarnaast het kleine doosje.

En hier is hij alleen.

Hoe krijg je deze afmeeting? Het is ongeveer 3,5x3.5 cm.

Je neemt de afbeelding over in word, verandert het formaat in 18 voor de hoogte, de breedte wordt automatisch aangepast. Je kunt de afbeelding dan op de juiste grootte afdrukken.

 

Veel succes weer.

 

*** Tip!!!

Maak het kleine doosjes met  4 raampjes erin met doorzichtige sheet.
Versier het doosje met allerhande stickers betr. geboorte zoon/dochter. Zet op de flappen van het pakje aan de ene kant de geboortedatum en aan de andere kant de naam van de baby. Maak een licht blauw of rose strikje door de gaatjes die je aan de bovenkant hebt gemaakt en maar daar een klein dubbel kaartje aan met daarop Bedankt.

 

 

 

Zoals ik jullie al beloofde, hier het tweede voorbeeld van het Paas
Melkpakje.

Je maakt op de gedeelten waar de vouwen voor de bovenkant van het pak komen een raampje vanaf 1 cm van alle kanten. Je snijdt dit uit en plakt daar een doorzichtige sheet op met dubbelzijdig plakband.
Nu plak je het pakje in elkaar zoals bij het eerste pakje.

Ik kocht bij Blokker een strip met paasfiguurtjes die je op een raam kunt doen.

Maar knipte de figuurtjes uit en omdat het zelf hechtend is op de sheet kun je hem daarop doen, de onderkant op het pakje zelf heb ik vast gezet met dubbelzijdig plakband. Dit doe je ook bij het andere "raampje". Voor het dichte gedeelte van het pakjes heb ik de paasfiguurtjes eerst op een zelfklevend etiket geplakt en toen uitgeknipt. Op het pakje geplakt met fotolijm. Daar de afbeelding transparant is heb ik het op een wit etiket geplakt, anders had je kunnen volstaan met dubbelzijdige Aslan.

Maak het pakje merder af met tekst- en lijnstickers een mooi lintje er door. Strik en op het uiteinde van de strik nu een paashaasje.

Je ziet nu de eitjes in mooi gekleurd papier door de sheets heen.

 

Het volgende pakje krijgt ipv sheet, 4 raampjes met vellum.

Komt ook weer hier te staan.

 

Ik heb voor dit melkpakje gebruik gemaakt van het voorbeeld wat te vinden is bij:

http://www.jersgirl.com/links.html, waarvoor mijn hartelijke dank.

Als je karton van 160 gr gebruikt, kun je dit direct op het karton printen.

Neem dat het voorbeeld over in Word, ga op de afbeelding staan, en klik met recht op format. Je kunt nu de marges weg halen, zodat je het pak op A4 formaat krijgt.

Je rilt dan eerst alle lijnen en knip alleen aan de linkerkant van de tekening. ik heb de lip die op bovenstaande afbeelding onderaan zit tot bovenaan door laten lopen, dat vind ik persoonlijk mooier, als je het melkpakje klaar hebt.

Voor decoratie op het pakje kocht ik:

Hier staat heel veel leuks in, maar helaas te groot voor het melkpakje. Ik maakte van de volgende bladen een kopie, je kunt ze ook op glanzend fototpapier afdrukken, maar wel verkleinen. Ik heb ze gewoon op normaal printerpapier afgedrukt en ze later afgelakt.

Voor de verdere afwerking kocht ik bij Xenos zakjes met houten figuurtjes, onderstaand kippetjes, maar ze zijn er ook met haasjes en eitjes.

Pons in het midden van de bovenkant een gaatje haal het lint er door en maak een strik. Plak de houten paasfiguurtjes op het lint.

Ik heb nog een ander idee voor dit melkpakje, maar daar heb ik de uitwerking nog niet van klaar.

Hoop dat jullie hier iets aan hebben, veel plezier.

 

 

 

Het melkpakje.

 

 

Nodig:

1 vel A4 karton vanaf 160 gr.

Paasafbeeldingen.

Tekst en lijnstickers.

Dubbelzijdig plakband.

Lint.

Houten paasfiguurtjes.

Eventueel eyelets.

 

 

(dit strookje helemaal door laten lopen naar links)

 

 

 

 

Allereerst begin je met het rillen van alle lijnen. Het stukje dat je hier aan de onderkant ziet heb ik door laten lopen, dus helemaal naar links, dan sluit het doosje mooier.

 

 

Heb je alle lijnen gerild, dan ga je knippen of snijden.Vouw dan even alle rillijnen. Op het strookje dat ik heb doorlaten lopen plak je een strook dubbelzijdig plakband. Vervolgens plak je het pakje in elkaar. Hetzelfde doe je met de onderkant.

 

 

Dan begin me met de afbeelding die je op het doosje wilt hebben, op elke kant een andere afbeelding. Deze werk je in 3d ( met 2 laagjes) .

Je werkt het doosje helemaal af met lijn- en tekststickers. Dan vouw je de bovenkant van het melkpak, dus op exact dezelfde manier als zijn grote broer. Ponst in het midden een gaatje.

Daar haal je een lint doorheen.

Op de uiteinden van het lint plak je een houten paasfiguurtje.

 

 

En klaar is het Paasmelkpakje.

 

 

 

 

Maar maart heeft meer dan één week, dus heb ik nog een ander ideetje voor dit melkpakje gemaakt.

 

 

Je maakt zoals op onderstaande tekening in twee delen van het pakje een raampje, waarvan de lijsten 1 cm breed zijn.

 

 

De delen met het x-tje knip of snij je weg. Plakt aan de binnenkant een raampje van 6x6 van transparante sheet. En werkt het pakje verder af zoals boven.

 

 

Je kunt natuurlijk ook 4 van deze raampjes maken, daar kun je of sheets of vellum achter plakken.

 

 

De afbeeldingen op de sheet zijn raamdecoraties, die plakken zelf op de sheet, alleen aan de onderkant moet je ze even vastzetten met dubbelzijdig plakband.

 

 

De plaatjes voor de dichte kanten plak je eerst op wit zelfklevende etiket. Dan uitknippen en opplakken met fotolijm.

 

 

Zo, denk dat jullie weer genoeg werk hebben.